Om våra tidigare produktioner och lite historik

2007 startade Sandelius Kultur & Nöje sin verksamhet i Karlshamn med uppsättningen av ”Rasmus på Luffen”. Vi hade då ett antal år bakom oss på Astrid Lindgrens värld som skådespelare och regissör samt 3 produktioner med Astrids äventyrsberättelser i bagaget. Sedan dess har vi varje sommar gjort 25-30 föreställningar varje sommar med Astrids berättelser.

Vårt signum har blivit att göra bra teater/ underhållning för hela familjen där även vuxna ska ha lika mycket behållning som barnen. Vi jobbar också nästan enbart med professionella skådespelare och vill med en hög konstnärlig ambition skapa teaterupplevelser utöver det vanliga.

Fr.o.m. 2009 fick Sandelius möjlighet att med överinseende av Saltkråkan AB (som förvaltar Astrid Lindgrens verk) att göra egna dramatiseringar utifrån Astrids böcker. ”Emil i Lönneberga” blev den första och sedan dess har det utvecklats till ett nära samarbete. Musiken till föreställningarna är inspelade av livemusiker under ledning av Fredrik Åkerblom och är också en viktig del i berättandet.  Vi har även tillsammans med Fredrik komponerat en del ny musik.

Våra manus är och förlagda och spelas på andra ställen i Sverige. Förlaget har också översatt vårt manus av Emil i Lönneberga till engelska för att kunna spelas ute i Europa. 
Förutom föreställningar på Skottsbergska gården så har vi fr.o.m. 2013 även gästspelat i Jämtland på Jamtlis stora utescen.

Men Sandelius Kultur & Nöje gör mycket mer än bara Astrid Lindgren.
Vi har också med stor framgång under åren gjort olika mat & teaterkoncept som tex. mordgåtor, spökvandringar, krogshower, julshower m.m. 
2014 återupptog vi även en gammal lång tradition av att spela fars i Karlshamn. I samband med Karlshamns 350 års-firande satte vi upp klassikern "Spanska Flugan" i Bellevueparken. 2015 blev det "TRAZZEL eller Inget lik i garderoben" av farsens mästare Ray Cooney. Så vi planerar för en rad nya upplevelser i framtiden... vi ses!

Upplevelser man minns från Sandelius Kultur & Nöje

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ange din e-postadress: