Om våra tidigare produktioner och lite historik

2007 startade Sandelius Kultur & Nöje sin verksamhet i Karlshamn med uppsättningen av ”Rasmus på Luffen”. Vi hade då ett antal år bakom oss på Astrid Lindgrens värld som skådespelare och regissör samt 3 produktioner med Astrids äventyrsberättelser i bagaget. Sedan dess har vi varje sommar gjort 25-30 föreställningar varje sommar med Astrids berättelser.

Vårt signum har blivit att göra bra teater/underhållning för hela familjen där även vuxna ska ha lika mycket behållning som barnen. Vi jobbar också nästan enbart med professionella skådespelare och vill med en hög konstnärlig ambition skapa teaterupplevelser utöver det vanliga.

Fr.o.m. 2009 fick vi möjlighet att med överinseende av Saltkråkan AB (som förvaltar Astrid Lindgrens verk) att göra egna dramatiseringar utifrån Astrids böcker. ”Emil i Lönneberga” blev den första och sedan dess har det utvecklats till ett nära samarbete. Musiken till föreställningarna är inspelade av livemusiker under ledning av Fredrik Åkerblom och är också en viktig del i berättandet. Vi har även tillsammans med Fredrik komponerat en del ny musik och texter till Astrids berättälser. Även till externa uppdragsgivare som EstradNorr i Jämtland som vi gjort en "ny" "Karlsson på taket" till.

Våra manus är och förlagda och har spelats på en rad andra ställen runt om i Sverige. Förlaget har även översatt våra manus, tex är "Kalle Blomqvist" och "Emil i Lönneberga" översatt till engelska för att kunna spelas ute i Europa.
Förutom våra föreställningar på Skottsbergska gården och Bellevueparken så har vi fr.o.m. 2013 även gästspelat i Jämtland på Jamtlis stora utescen.

Men Sandelius Kultur & Nöje gör mycket mer än bara Astrid Lindgren. Vi har också med stor framgång under åren gjort olika mat & teaterkoncept som tex. mordgåtor, spökvandringar, krogshower, julshower m.m. 2014 återupptog vi även en gammal lång tradition av att spela fars i Karlshamn. I samband med Karlshamns 350 års-firande satte vi upp klassikern "Spanska Flugan" i Bellevueparken. 2015 blev det "TRAZZEL eller Inget lik i garderoben" av farsens mästare Ray Cooney. 2017 drog vi igång en ny tradition med Sommarfars på Skottsbergska gården. Första året spelade "Bakom lås och boom" och 2018 blev det "Smällar man får ta" och nu 2019 är gänget tillbaka med ännu en fars på Rudolf Johanssons gård "En riktig hästkur" fylld av sång, musik och skratt. Sommaren 2019 sattsar vi en av Astrid Lindgren stora klassiker "Pippi Långstrump på de sju haven" i Bellevueparken"  .... så vi planerar för en rad upplevelser i framtiden... vi ses!

Upplevelser man minns från Sandelius Kultur & Nöje

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ange din e-postadress: